500 g kuracích pŕs (5 kusov)
150 g brokolice
150 g Nivy
1 vajce
1 šľahačková smotana
strúhanka
mleté biele korenie
soľ
olej
Umyté
osušené kuracie prsia jemne naklepeme
ochutíme soľou a mletým bielym korením.
Plátky mäsa narežeme tak
aby sa vytvorili kapsičky
ktoré naplníme brokolicovou plnkou.
Brokolicová plnka: Brokolicu opláchneme
rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka.
Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a s vajcom.
Podľa potreby zahustíme strúhankou.
Zmes už nesolíme ani nekoreníme
aby viac vynikla chuť brokolice a syra.
Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji.
Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme
(2-3 minúty).
Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.