500 g kuracích pŕs
mleté čierne korenie
soľ
olej
solamil
vývar
šampióny
ryža (alebo hranolky)
sójová omáčka
červené víno
likér z jarabiny
plnotučná horčica
grilovacie korenie
Kuracie prsia (asi 500 g) pokrájame na rezance
posolíme
pokoreníme
pokvapkáme olejom a necháme postáť niekoľko hodín v chladničke. Potom poprášime solamilom a dáme na panvicu potretú olejom. Podlejeme vývarom a dusíme asi 20 minút pod pokrievkou. Potom odokryjeme
pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a za stáleho miešania odparíme zvyšok vývaru. Polejeme omáčkou a ešte pár minút miešame. Podávame s ryžou
hranolkami
šalátom z čerstvej kapusty a kukuricou. Omáčka: 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
3 polievkové lyžice červeného vína
trochu likéru z jarabiny (alebo podobného)
1 čajová lyžička plnotučnej horčice
1 čajová lyžička grilovacieho korenia.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.