Kurča s hmotnosťou 450 g nakrájané na malé kúsky
3 lyžičky horúceho oleja
1 lyžička sezamového oleja
25 g sezamových semien. Omáčka: 2 jarné cibuľky (najemno nasekané alebo pomleté)
2 pomleté strúčiky cesnaku
3 lyžice tmavej sójovej omáčky
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
pol čajovej lyžičky Glutasolu (nie je nevyhnutný)
1 a pol čajovej lyžičky cukru
1 čajová lyžička čínskeho čierneho octu (alebo hnedného sladového octu)
pol čajovej lyžičky soli.
Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Miešame v ňom sezamové semená
až sa sfarbia do zlatohneda. Preložíme ich na misu. Zmiešame prísady do omáčky a pridáme sezamové semená. Vytrieme wok a vložíme doň kurča. Prilejeme toľko vody
aby bolo ponorené a varíme ho domäkka asi 20 minút. Horúce kurča vykostíme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa. Kuracie mäso poukladáme na tanier a lyžicou naň nalejeme omáčku. Ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.