4 lyžice kuracích pÅ•s
200 ml červeného vína
200 ml smotany
2 paradajky
1 cuketa
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 čili paprička
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice múky
4 lyžice olivového oleja
250 ml mäsového vývaru
zväzok zelenej petržlenovej vňate
1 čajová lyžička tymianu
1 čajová lyžička rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.
Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotretý so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a krátko opečieme zo všetkých strán. Potom pridáme očistenú a umytú zeleninu nakrájanú na kocky (alebo plátky) a krátko opražíme. Čili papričku nakrájame nadrobno a primiešame k zelenine. Pridáme paradajkový pretlak
zaprášime múkou a zalejeme červeným vínom a mäsovým vývarom. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 10 minút. Prilejeme smotanu
primiešame tymian
rozmarín a olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
upravíme na tanier
posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.