500-600 g kuracích pŕs
4-5 malých lyžičiek worcestrovej omáčky
2-3 lyžičky plnotučnej horčice (alebo francúzskej)
3-4 strúčky cesnaku
soľ
1-1.5 dl rastlinného oleja
2-3 lyžičky zeleného korenia v náleve
0.5 dl bieleho vína
sezamové semienka
Jemne naklepané kuracie prsia ukladáme do misky a striedavo ich potierame pripravenou marinádou.
Marináda: Na malej panvici zohrejem rastlinný olej
pridáme horčicu
worcester
soľ
na záver posekaný cesnak a uvaríme omáčku.
Kuracie prsia je dobré dať do marinády deň vopred
minimálne však 2 hodiny pred varením.
Na panvici zohrejeme olej
pridáme plátky kuracích pŕs
prudko orestujeme
keď ich prevrátime
zasypeme ich zeleným korením.
Takto orestované ich ukladáme do vyhriatej misy. Zatiaľ do výpeku na panvici nalejeme biele víno
krátko povaríme a touto šťavou zalejeme kuracie prsia v mise.
Podávame s opečenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.