4 kuracie prsia
mleté čierne korenie
2 PL oleja
soľ. Na omáčku: 1/2 papriky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 PL oleja 250 g paradajok alebo 250 ml paradajkového pretlaku
50 g zelených olív plnených kápiou
50 g kreviet (možno vynechať)
soľ
trochu cayenského korenia
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 konzervu špargle (možno vynechať)
Papriky
cibuľu a cesnak nakrájame a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme nakrájané paradajky
necháme prevrieť
prikryjeme pokrievkou a na minime dusíme približne 10 minút. Olivy nakrájame a spolu s krevetami primiešame k paradajkám. Dochutíme soľou
cayenským korením a udusíme do mäkka. Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať. Do hrnca vložíme špargľu a necháme prehriať. Kuracie prsia osolíme
okoreníme a pečieme na horúcom oleji 12-15 minút. Mäso nakrájame
podávame spolu s omáčkou
špargľou a bielym pečivom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.