Kuracie alebo morčacie prsia
cibuľa
olej
korenie
soľ
štipľavá paprika
2
5 dcl piva
30 Dg rokfortu
hruškový kompót aj so šťavou
Cibuľu nakrájame a speníme na oleji (masti
slanine). Nakrájame kuracie prsia
osolíme
okoreníme
pridáme k cibuli
opečieme
pridáme pivo (akékoľvek) a prikryté dusíme. Kým sa dusí
nakrájame hruškový kompót
do šťavy pridáme rokfort
pridáme silne pálivú papriku
hrušky a pridáme ku kurčaťu
trochu podusíme
kým mäso zmäkne. Podávame s chlebom. Jedlo sa môže pripravovať v prírode v kotlíku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.