300g kuracích pŕs (4)
1 fľaša višňového kompótu
kryštálový cukor
solamyl
višňový likér (griotka
cherry
koňak)
olej
škorica
koreniaca zmes na mäso
Kuracie prsia okoreníme
osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.
Omáčka: Šťavu z višňového kompótu necháme zovrieť
pridáme cukor
premiešame
dochutíme škoricou a zahustíme solamylom rozriedeným vo vode. Keď zmes zhustne
vsypeme do nej odkôstkované višne
prehrejeme a prilejeme sherry. Podávame so zemiakovými kroketkami: zemiaky uvarené v šupke pretlačíme
pridáme vajíčko
soľ a hrubú múku a z tohto cesta potom robíme krokety
ktoré opečieme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.