500 g kuracích pÅ•s
120 ml sladkej smotany
100 g zeleru
2 karotky
1 cibuľa
horčica
olej maslo
250 ml mäsového vývaru mleté čierne korenie
soľ.
Zeler a karotky očistíme a nakrájame na kocky. Zeleninu krátko varíme vo vriacej osolenej vode
zlejeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Mäso nakrájame na rovnako veľké kocky
osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme. Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku zohrejeme jednu lyžicu masla
pridáme cibuľu
opražíme
podlejeme vývarom a prilejeme sladkú smotanu. Omáčku varíme
kým nezhustne. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením a 1 čajovou lyžičkou horčice. Mäso a zeleninu zohrejeme v omáčke a ihneď servírujeme. Podávame so zemiakovou plackou
zapíjame veltlínom alebo rizlingom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.