kuracie prsia (4 plátky)
200 g neúdeného tvrdého syra
2-3 vajcia
čierne mleté korenie
4 strúčiky cesnaku
muškátový orech
karí korenie
korenie čínska zmes
morská soľ
olivový olej
5 lyžíc sójovej omáčky
6 veľkých šampiňónov
škrobová múčka na obalenie
2 malé
čerstvé baklažány
¼ malej bielej kapusty
1 väčšia mrkva cibuľa
Zemiaky uvaríme v osolenej vode s trochou cesnaku
precedíme a pridáme trochu masla a nakrájanú petržlenovú vňať. Očistíme si baklažány
nakrájame na malé kocky. Mrkvu nakrájame na úzke plátky 2-3 cm dlhé. Nakrájame pór
kapustu
šampiňóny
cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame pozdĺžne. Všetko premiešame v priestrannej nádobe
posypeme škrobovou múčkou
trochou karí korenia
čínskou zmesou a muškátovým orieškom. Na ohni rozpálime olivový (môže byť aj iný) olej a zeleninu prudko opečieme
tak aby schrumkavela. Na to je vhodná čínska panvica. Rozpálime si rúru na 200°C. Do pripraveného keramického pekáča rovnomerne naukladáme zeleninu
posolíme ju morskou soľou
pridáme pretlačený cesnak
pokvapkáme sójovou omáčkou
zalejeme rozmiešanými vajciami s nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť zhruba na 15 min. Kuracie prsia nakrájame na 1cm hrubé plátky
jemne potrieme cesnakom
posypeme čiernym korením
soľou a z každej strany prudko opečieme na platni bez oleja. Podávame so zemiakmi. K tomuto jedlu sa hodí ľadový šalát s olivovým olejom a citrónom. (Ak máte radi sladký nálev
môže sa s citrónovou šťavou zmiešať lyžica medu.) Môže sa však podať akýkoľvek čerstvý šalát.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.