500 g kuracích pÅ•s bez kož a kostí
125 ml bieleho vína
50 g šampiňónov
1 malá karotka
1 malá paprika
50 g stopkového zeleru
1 malý kaleráb
1 malá cukina
2 šalotky
125 ml horúcej vody
pol čajovej lyžičky lístkov tymianu
125 ml mäsového vývaru
2 lyžice instantného výpeku
mleté čierne korenie
soľ.
Karotku
papriku
zeler a kaleráb očistíme
umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Zeleninu dáme do mäsového vývaru
prikryjeme a varíme 3 minúty pri výkone 600 W. Cukinu a huby umyjeme
očistíme a nadrobno nakrájame. Šalotky olúpeme
najemno nasekáme a spolu s hubami a cukinou pridáme k preddusenej zelenine. Prikryjeme a dusíme 4 minúty pri výkone 600 W. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky
pridáme k zelenine
prikryjeme a dusíme 2 minúty pri výkone 600 W. V uzavretej nádobe necháme dôjsť. Vodu zmiešame s práškovým výpekom a v malej miske povaríme 5 minút pri výkone 600 W. Omáčku zmiešame s mäsom a zeleninou. Ochutíme soľou
čiernym korením a tymianom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.