2000 g kurčaťa
60 až 70 g masla
500 ml kuracieho vývaru
2 vetvičky čerstvého tymianu
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
1 bobkový list.
Kurča zvnútra vysušíme kuchynským papierom
na povrchu i zvnútra osolíme a okoreníme. Do telovej dutiny vložíme bylinky. Kurča položíme chrbtom na pekáč. Maslo nakrájame na plátky a porozkladáme ich po kurčati. Pečieme v horúcej rúre asi 60 až 90 minút. Do vypečenej šťavy vlejeme vývar a necháme povariť. Dochutíme ju a opatrne precedíme do omáčnika. Kurča podávame celé alebo nakrájané
šťavu podávame zvlášť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.