500 g kuracieho mäsa
1 vajce
1 lyžica škrobu
50 ml oleja
50 g olúpaných búrskych orieškov
4 až 6 chilli papričiek alebo feferóniek. Nálev: 2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice ryžového vína (alebo vína typu sherry)
na hrot noža soli
2 lyžice práškového cukru a obilného výťažku wej - ťing (glutasol).
Kuracie mäso vykostíme
nakrájame na hrubé rezance
premiešame s vajcom a so škrobom a necháme odležať asi 30 minút. Na panvici rozpálime olej
vložíme mäso a zo všetkých strán ho prudko opečieme. Keď po 2 až 3 minútach dostane zlatistú farbu
pridáme búrske oriešky a nakrájané chilli papričky. Všetko osolíme
zalejeme nálevom
premiešame a prehrejeme. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.