1 kurča
100 g šampiňónov
200 ml bieleho vína
100 g zeleného hrášku
10 až 12 čiernych olív
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 strúčik cesnaku
2 až 3 lyžice oleja
hladká múka na posypanie
200 ml slepačieho vývaru
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Kurča očistíme
vypitveme a rozdelíme na 4 porcie
ktoré opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán dozlata. Pridáme paradajkový pretlak
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
posypeme múkou a miešame
až kým šťava nestmavne. Potom prilejeme víno a vývar
pridáme celé alebo rozštvrtené šampiňóny
zelený hrášok
čierne olivy
rozotretý cesnak a všetko udusíme domäkka. Hotové porcie kurčaťa uložíme na zohriatu misu
obložíme hubami a olivami
zalejeme omáčkou a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s krajcami opečeného chleba.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.