400 g kuracích pÅ•s
2 bielky
100 ml bieleho vína
100 g ananásového kompótu
100 g zeleru
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica glutasolu (prísada do omáčok)
2 lyžice škrobovej múčky
3 lyžice masti
1 lyžica octu
1 lyžica cukru
pol čajovej lyžičky strúhaného ďumbieru
soľ.
Kuracie prsia vykostíme
odblaníme a nakrájame na malé kúsky
ktoré obalíme rozšľahanými bielkami
do ktorých sme pridali soľ a škrobovú múčku a necháme chvíľu odležať. Na panvici rozpálime masť
pridáme obalené kúsky kurčaťa a za stáleho miešania opečieme do svetložlta. Opečené mäso vyberieme a odložíme do tepla. Do zvyšnej masti pridáme zeler nakrájaný na rezance
trocha opečieme
pridáme víno
na hrot noža glutasolu
podľa chuti osolíme
osladíme
pridáme ocot
strúhaný ďumbier a sójovú omáčku. Všetko chvíľu povaríme
pridáme opečené kuracie mäso a povaríme ešte asi 3 až 4 hodiny. Podávame horúce a každý podľa vlastnej chuti si pridá ešte sójovú omáčku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.