220 g kuracích pÅ•s (nakrájaných na kúsky veľkosti sústa)
1 čajová lyžička ryžového vína alebo suchého sherry
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
štipka Glutasolu (nie je nevyhnutný)
pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 3 sušené čierne huby (namočené a nakrájané na plátky)
50 plochých klobúkov húb (nakrájaných na plátky)
50 g mladých húb (nakrájaných na plátky)
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička omáčky z ustríc
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na kúsky)
1 strúčik cesnaku (nakrájaný na plátky)
2 lyžice sezamového oleja
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
250 ml kuracieho vývaru
mleté čierne korenie
soľ.
Koreniace prísady zmiešame a kurča v nich asi 10 minút marinujeme Zmiešame prísady do omáčky. Vo woku rozpálime olej a asi 3 minúty v ňom pražíme cibuľu
cesnak a ďumbier a potom ich odstavíme nabok. Vo zvyšnom oleji oprážame odkvapkané kuracie kúsky asi 4 minúty. Pridáme huby a za stáleho miešania pražíme asi 1 minútu. Ak treba
pridáme ešte trocha oleja. Opražnú zmes cibule vrátime do woku
pražíme a stále miešame. Prilejeme zmiešané prísady do omáčky a povaríme na miernom plameni do zhustnutia. Podávame horúce.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.