1 kurča (asi 1200 g)
50 ml oleja
50 ml vínneho octu
2 cibule
100 g mrkvy
1 viazanička petržlenovej vňate
2 zelerové listy
1 čajová lyžička horčice
soľ.
Kurča potrieme soľou a dáme variť. Po 15 minútach pridáme nakrájanú mrkvu
zelerové listy a časť petržlenovej vňate. Medzitým na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej zvyšnú nasekanú petržlenovú vňať
horčicu
premiešame a dáme do polievky. Kurča varíme
kým nezmäkne. Krátko pred dovarením prilejeme vínny ocot
necháme povariť a odložíme z ohňa. Varené kurča
ozdobené vajciami uvarenými natvrdo
podávame ako studené predjedlo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.