1 kurča
100 g masla
300 ml bieleho vína
125 g sušených sliviek
1 červená paprika
3 hrušky
1 cibuľa
50 g hladkej múky
3 lyžice oleja
100 ml hydinového vývaru
citrónová kôra
30 g práškového cukru
rozmarín
soľ.
Sušené slivky namočíme do vody a necháme cez noc zmäknúť. Potom ich osladíme
uvaríme domäkka
vyberieme a necháme odkvapkať. Kurča očistíme
vypitveme
rozdelíme na porcie
obalíme osolenou múkou a opečieme na zmesi masla a oleja dozlata. Opečené vyberieme a odložíme do tepla. Červenú papriku očistíme
zbavíme jadier
nakrájame na prúžky
podusíme na zvyšnom tuku
vyberieme a uložíme do hrnca. Zvyšok múky rozmiešame vo víne a v hydinovom vývare
uvaríme dohusta
pridáme trocha vody z uvarených sliviek
osolíme a okoreníme rozmarínom. Potom do omáčky pridáme olúpanú celú cibuľu
prúžky citrónovej kôry a olúpané hrušky nakrájané na väčšie kúsky. Povaríme asi 3 minúty
vlejeme do hrnca na podusenú červenú papriku
pridáme opečené porcie kurčaťa
všetko posypeme uvarenými slivkami a dusíme v rúre asi 1 hodinu. Pred podávaním vyberieme cibuľu a prúžky citrónovej kôry.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.