1 kurča
100 g šampiňónov
2 červené papriky
10 malých cibuliek
1 cesnak
500 ml sójovej omáčky
2 až 3 lyžice oleja
300 ml mäsového vývaru
2 lyžice sezamového semienka
pol čajovej lyžičky mletého ďumbieru
mleté čierne korenie
soľ.
Kurča očistíme
vypitveme
vykostíme
nakrájame na prúžky dlhé asi 5 cm a uvaríme v osolenej vode domäkka. Mäkké mäso preložíme na panvicu
kde sme v rozpálenom oleji opražili nakrájanú cibuľu a vymiešaný cesnak
pridáme mäkké mäso a občas premiešame. Keď mäso získa hnedú farbu
zalejeme ho vývarom
v ktorom sa varilo
a trochu povaríme. Primiešame sójovú omáčku
cukor
šampiňóny nakrájané na plátky a očistené zelené papriky nakrájané na prúžky. Potom pridáme sezamové semienko
ktoré sme opražili do hneda a v mažiari rozdrvili na prášok
podľa chuti osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a mletým ďumbierom a dodusíme. Podávame s ryžou alebo opražným chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.