1 kurča (asi 1500 g)
50 g masla
1 lyžička sušeného estragónu
100 ml sladkej smotany
1 lyžica oleja
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo vymiešame s estragónom
prelisovaným cesnakom
mletým korením a soľou. Rozdelíme ho na 2 časti. Jednou časťou potrieme kurča zo všetkých strán. Zvyšok masla vložíme do vnútra kurčaťa. Potom kurča potrieme ešte olejom a uložíme ho chrbtom nahor do pekáča. Pečieme asi 35 minút v rúre
po obrátení ďalších 35 minút. Kurča uložíme na teplom mieste. Na pekáči dôkladne vymiešame smotanu so šťavou. Touto polejeme porcie kurčaťa na tanieri. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Zapíjame bielym vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.