1 väčšie kurča
1 až 2 karfioly
5 lyžíc oleja
2 lyžice múky
citrónová šťava
mlieko
zelená petržlenová vňať
soľ.
Očistené a umyté kurča rozštvrtíme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Karfiol
varený v mierne osolenej vode
rozdelíme na ružice. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku
zalejeme vývarom
rozmiešame a pridáme mlieko. Omáčku za stáleho miešania povaríme
precedíme a ochutíme citrónovou šťavou. Pri podávaní dopĺňame porcie kurčaťa ružičkami karfiolu
prelejeme omáčkou a ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou alebo haluškami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.