1 kurča (asi 1400 g)
300 ml šampanského
50 g masla
6 lyžíc sladkej smotany
1 karotka
1 šalotka
1 bobkový list
pol čajovej lyžičky škrobovej múčky
mleté čierne korenie
soľ.
Karotku očistíme
umyjeme a nakrájame na veľmi malé kocky. Šalotku olúpeme a nasekáme. Kurča rozdelíme na 8 častí a odstránime kožu. Kurča
maslo a šalotku vložíme do vhodnej nádoby
prikryjeme a dusíme 4 minúty pri výkone 600 W. Posypeme soľou a korením
zalejeme polovicou šampanského
pridáme karotku a bobkový list. Kurča dusíme prikryté 5 minút pri výkone 360 W. Po vybratí zakryjeme fóliou. Smotanu rozmiešame so škrobom. Pridáme k šťave z kurčaťa a varíme 10 minút pri výkone 600 W. Prilejeme zvyšné šampanské. Kurča dáme do omáčky
prikryjeme a zohrievame 2 minúty pri výkone 600 W. Mäso naporcujeme na taniere
z omáčky vyberieme bobkový list a zamiešame kúsky masla. Podávame so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.