1 stredne veľké kurča
kuracia pečeň
150 g šunky
2 krajce bieleho chleba bez kôrky
2 vajcia
muškátový oriešok
1 až 2 strúčiky cesnaku
50 ml koňaku
pór
mrkva
kúsok zeleru
1500 ml mäsového vývaru (napr. bujón z kocky)
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Pripravené kurča osolíme zvnútra. Pečeň jemne nasekáme so šunkou
chlebom
vajciami
korením a premiešame na plnku. Dochutíme koňakom a troškou vývaru. Polovicou plnky naplníme kurča
druhú zabalíme do kapustného alebo kelového listu a zaviažme. Kurča dáme do vriaceho vývaru spolu s očistenou a umytou zeleninou. Po 20 minútach varenia pridáme do vývaru s kurčaťom druhú časť plnky zabalenú v zeleninovom liste. Kurča varíme domäkka
potom ho vyberieme a rozdelíme na porcie aj s plnkou. Podávame s varenými zemiakmi a čerešňovým kompótom. Vývar môžme použiť ako základ do polievky
do ktorej zavaríme cestoviny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.