750 g vykostených kuracích pÅ•s (nakrájaných na kocky)
2 lyžice svetlej sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžica oleja
pol čajovej lyžičky sezamového oleja
2 lyžice vody
1 čajová lyžička soli. Omáčka: 5 plátkov ananásu (nakrájaných na dieliky)
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na väčšie kúsky)
2 najemno nasekané jarné cibuľky
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu
2 čajové lyžičky tmavej sójovej omáčky
2 lyžice oleja
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky)
250 ml vody alebo kuracieho vývaru
soľ.
Zmiešame koreniace prísady. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a marinujeme ho asi 12 minút. Prísady do omáčky zmiešame v miske. Vo woku rozpálime olej a asi 2 minúty v ňom pražíme cibuľu
až zosklovatie. Pridáme odkvapkané kurča a oprážame asi 4 minúty. Pridáme koreň ďumbieru a pražíme asi 1 minútu. Pridáme všetku zvyšujúcu marinádu a prísady do omáčky a uvedieme do varu. Za stáleho miešania varíme
až omáčka zhustne
potom vmiešame dieliky ananásu. Necháme ich zohriať. Odstavíme z plameňa a podávame s opražnou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.