750 g kuriatok
75 g slaniny
200 ml červeného vína
1 cibuľa
1 lyžica hladkej múky.
Kuriatka očistíme a nakrájame (malé necháme vcelku). Slaninu nakrájame na malé kocky
rozškvaríme a opražíme na nej cibuľu nakrájanú nadrobno dozlata. Pridáme nakrájané kuriatka
chvíľu podusíme
osolíme
prilejeme červené víno a na malom ohni udusíme domäkka. Hladkú múku rozšľaháme v studenej vode a za stáleho miešania pridáme ku kuriatkam
zväčšíme oheň
necháme chvíľu prejsť varom a prípadne ešte dosolíme. Podávame buď ako prílohu k minútkam alebo s opekanými zemiakmi ako samostatné jedlo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.