500 g jahňacieho mäsa
200 ml kyslej smotany
2 žĺtky
50 g ryž
50 g kapusty
100 g mrkvy
1 zeler
1 petržlen
1 kaleráb
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 citrón
1 bobkový list
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na kocky zalejeme vodou a dáme variť. Keď voda zovrie
opatrne zoberieme penu. Mrkvu
zeler
kaleráb a petržlen nakrájame na tenké plátky a vložíme do polievky. Pridáme aj bobkový list
prekrojenú cibuľu
cesnak a polievku osolíme a okoreníme. Kapustu nakrájame na tenké rezance a uvaríme v osolenej vode. Ryžu uvaríme osobitne v osolenej vode. Keď je mäso mäkké
polievku precedíme. Žĺtky
kyslú smotanu a citrónovú šťavu rozhabarkujeme a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Mäso
zeleninu a ryžu upravíme na tanieri
zalejeme polievkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.