800 g kuracieho mäsa
1 žĺtok
2 lyžice kyslej smotany
100 g ryž
100 g mrkvy
1 zeler
1 kaleráb
1 cibuľa
1 citrón
1 viazanička petržlenovej vňate
5 zrniek celého čierneho korenia
soľ.
Mäso nakrájame na väčšie kusy
vložíme do hrnca s vodou a na miernom ohni varíme asi 15 minút. Potom pozberáme z polievky penu. Pridáme mrkvu
zeler
kaleráb
rozpolenú a opečenú cibuľu
petržlenovú vňať a celé čierne korenie. Ryžu uvaríme v osolenej vode. Keď je mäso mäkké
polievku precedíme. Mäso vykostíme
koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a všetko dáme do polievky. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu. Polievku opäť necháme prejsť varom a odložíme z ohňa. Žĺtok rozhabarkujeme najprv s citrónovou šťavou a potom s kyslou smotanou. Zmes prelejeme vriacou polievkou a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.