Úvod
  • Recepty
      • Pre športovcov
      • Jedlá z mäsa
      • Jedlá z vajec
      • Hydina
      • Rybie pokrmy
      • Mikrovlnná rúra
      • Národné kuchyne
      • Polievky
      • Prílohy
      • Gril
      • Cestoviny
      • Pizza
      • Jedlá zo syru
      • Šaláty
      • Nátierky
      • Rýchlo a chutne
      • Fondue
      • Bezmäsité jedlá
      • Zelenina
      • Sladké pokušenie
      • Sendviče, toasty
      • Koláče
      • Nápoje
      • Pre deti
      • Zdravá strava
      • Vianoce
      • Velká noc
  • Kontakt
  1. Hlavná stránka
  2. Polievky
  3. Zeleninová

Kyslá zemiaková polievka

01.04.2001   autor Dusanko   10904x

Suroviny:

400 g zemiakov
250 ml smotany
2 vajcia
40 g masti
40 g hladkej múky
ocot
cukor
kôpor
soľ.

Postup:

Zemiaky očistíme
pokrájame na malé kocky a vložíme do osolenej vriacej vody (asi 1200 ml). Na masti speníme očistenú a nakrájanú cibuľu
poprášime múkou
opražíme
precedíme a zamiešame do polievky. Rozšľahané vajcia primiešame do polievky po 15 minútach varenia. Keď sú zemiaky mäkké
pridáme smotanu
cukor
ocot
a nadrobno nasekaný kôpor.

Mapa stránok

Čo sú to Cookies?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.