250 ml vlažného mlieka zmiešame s jednou kockou (42 g) rozdrobeného droždia a 1 čajovou lyžičkou cukru. Posypeme trochou múky a necháme nakysnúť. Kvások zmiešame s 500 g hladkej múky
štipkou soli a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste asi 45 minút. Z cesta sformujeme 2 podlhovasté bochníky. Vo vriacej
osolenej vode ich na minime varíme asi 20 minút. Po 10 minútach otočíme na druhú stranu. Uvarenú knedľu vyberieme a nakrájame na plátky. Ak chceme mať plátky čisté a hladké
krájame hrubšou niťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.