400 g bravčových rebier
2 údené klobásy
300 g bielej fazule
2 mrkvy
2 zemiaky
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
100 ml oleja
1 viazanička petržlenovej vňate
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Fazuľu cez noc namočíme do vody. Na druhý deň ju precedíme a dáme variť. Keď je polomäkká
pridáme 2 nahrubo nakrájané cibule a cesnak. Bravčové rebrá uvaríme osobitne. Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú mrkvu
zemiaky nakrájané na kocky
nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pred dokončením opaprikujeme. Opražnú zeleninu a uvarené bravčové rebrá pridáme k fazuli a spolu uvaríme domäkka. 10 minút pred dovarením vložíme do polievky klobásu nakrájanú na kolieska. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Ak chceme
aby bola polievka pikantná
pridáme nadrobno nakrájanú štipľavú papriku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.