12 jahňacích kotliet
200 g syra
4 paradajky
4 čerstvé broskyne
4 strúčiky cesnaku
6 lyžíc olivového oleja
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
1 lyžica majoránu
1 lyžica tymianu
zväzok oregana
mleté čierne korenie
soľ.
Jahňacie kotlety umyjeme a pod tečúcou vodou osušíme a dáme do vhodnej nádoby. Do oleja pridáme cesnak rozotretý so soľou
majorán
tymian
nastrúhanú citrónovú kôru a vymiešame. Zmesou potrieme mäso a marinujeme v chladničke minimálne 2 hodiny. Potom opečieme na panvici alebo grile. Kotlety obložíme olúpanými paradajkami a broskyňami nakrájanými na kolieska. Posypeme soľou
mletým čiernym korením a nasekaným oreganom. Prikryjeme syrom nakrájaným na plátky a zapečieme v rúre alebo na grile dozlata. Podávame s hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.