4 vajcia
300 ml mlieka
12 rožkov
1 cibuľa
4 lyžice oleja
nasekaná petržlenová vňať
červená kapia
pol balíčka prášku do pečiva
soľ.
Rožky rozrežme po dĺžke a nakrájame ich na polmesiace. Očistenú
nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji a oblejeme ňou nakrájané rožky. V mlieku rozšľaháme vajcia
pridáme nasekanú petržlenovú vňať
nadrobno nakrájanú kapiu
prášok do pečiva a soľ. Všetko dobre premiešame. Hmotu dáme na navlhčený obrúsok a sformujeme do podlhovastého tvaru. Obrúsok s hmotou zvinieme a na koncoch a v prostriedku previažme špagátom. Takto previazanú knedľu na doske jemne vytvarujeme
dáme do vriacej osolenej vody a varíme 25 minút. Knedľu potom vybalíme
aby sa nezlepila s obrúskom. Podávame k bravčovému mäsu
kačke alebo husi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.