150 g ovčieho syra
1 hlávkový šalát
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žltá paprika
4 paradajky
100 g hrozna
2 cibule. Dresing: 150 ml olivového oleja
150 ml ovocného octu
1 zväzok petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
1 čajová lyžička soli.
Hlávkový šalát preberieme
umyjeme a natrháme na kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. Papriky očistíme
umyjeme a nakrájame na prúžky. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok a rozštvrtíme. Olivy odkôstkujeme. Hrozno preberieme
umyjeme
rozpolíme a jadrá vyberieme. Ovčí syr nakrájame na prúžky. Všetky prísady dáme do misy a premiešame. Na dresing vymiešame olej a ocot
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a nalejeme na šalát. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.