300 g teľacieho mäsa
250 g bravčového pleca (alebo krkovičky)
150 g údeného bravčového mäsa
80 g slaniny
2 vajcia
125 ml smotany
120 ml vína
150 g žmle
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso pomelieme
pridáme vajcia a pomletú žmľu
ktorú sme predtým nakrátko namočili do vody. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na rozpálenej slanine speníme cibuľu a do nej vložíme bochník sekanej. Pri pečení podlievame vínom a nakoniec smotanou
polievame šťavou a dopečieme tak
aby všetka smotana vsiakla. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s čiernym chlebom a horčicou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.