1kg polohrubej muky
500ml mlieka
250ml kyslej smotany
50g kvasníc
štipka cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
soľ
tuk na vyprážanie
Z mlieka
štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások. Hotový kvások zmiesime s múkou
smotanou
sódou bikarbónou (prášok do pečiva) soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme a odložíme na 60 minút do chladničky. Z cesta vyformujeme toľko bochníkov
koľko potrebujeme a zvyšok odložíme v mikroténovom sáčku do chladničky. Môžeme ho použiť aj o týždeň . Bochníčky necháme kysnúť asi 20 minút. Potom prstami každý roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve (musia plávať) ich vypražíme do zlatožlta.
Nakoniec ich potrieme cesnakom rozotretým zo soľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.