1000 g diviny (napr. srnčie
jelenie alebo zajačie mäso
stehná a chrbty)
1000 ml rastlinného oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Divinu umyjeme a osušíme. Odblaníme
nakrájame na 3 cm kúsky a naukladáme do misiek. V hrnci na fondue rozohrejeme tuk (alebo olej) a hrniec postavíme na varič. Mäso napichujeme na vidličky a vyprážame v horúcom tuku. Posypeme soľou
mletým čiernym korením. Podávame s cumberlandskou omáčkou
jablkovou omáčkou s horčicou
brusnicovou šľahačkou
rokfortovým krémom
polovičkami kompótových jabĺk a hrušiek plnených brusnicami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.