4 balenia okrúhlych piškót
4 kyslé smotany 16%
1 šľahačka
3 vanilkové cukry
veľká miska jahôd
asi 3/4 kg
čím viac
tým lepšie
3 PL práškového cukru
60 g čokolády na varenie
trocha mlieka
Forma 26 cm
Šlahačku vyšľaháme a spojíme s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.Jahody zľahka popučíme(najlepšie rukou)
aby nám ostali väčšie kúsky a posypeme práškovým cukrom.Zamiešame.Formu potrieme smotanou
poukladáme piškóty
pokvapkáme šťavu
čo nám pustili jahody
natrieme smotanou
poukladáme jahody a tak vrstvíme povrch torty.Do misky nalámeme čokoládu
zalejeme trochou mlieka a dáme roztopiť do mikrovlnky.Vymiešame na hladkú polevu. Hotovú tortu polejeme čokoládou.Dáme na 4 hodiny do chladu.
Poznámka:
Letná klasika
keďže práve začala sezóna jahôd.Torta nie je presladená
je výborne osviežujúca.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.