100 g prerastenej údenej slaniny
200 g nastrúhaného ovčieho syra
2 lyžice masla (alebo tuku)
200 g mrazeného špenátu (polotovar)
4 paradajky
1 cibuľa
polotuhé kysnuté cesto
tuk na vymastenie plechu
na hrot noža chilli korenie
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
pol zväzku pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Potom pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
chilli korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Olúpané paradajky zbavené jadierok nakrájame na kocky
pridáme k špenátu a spolu podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Kysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti
ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami
posypeme nastrúhaným syrom a pažítkou. Druhú polovicu plátu cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme. Položíme na vymastený plech
vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.