2 vajcia
zavárané ríbezle (alebo čučoriedky)
ríbezľový džm
30 ml kyslého mlieka
20 g droždia
180 g polohrubej múky
tuk na pečenie
100 g práškového cukru
soľ. Citrónový krém: Šťava z 1 citróna
2 žĺtky
60 g práškového cukru.
Droždie a cukor rozmiešame v kyslom mlieku izbovej teploty a necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu. Pridáme múku
vajcia a soľ. Premiešame a opäť necháme kysnúť na teplom mieste. Ak nie je v miestnosti dostatočné teplo
necháme na platničke vrieť hrnček s vodou a nádobu s cestom položíme vedľa hrnčeka. Formu na lievance vymastíme rozohriatym tukom a z vykysnutého cesta pečieme z oboch strán lievance
ktoré ponatierame ríbezľovým džmom a pospájame natretou časťou vždy dva kusy spolu. Citrónový krém: Žĺtky
50 g cukru
100 ml vody a citrónovú šťavu šľaháme nad parou do zhustnutia. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
zašľaháme do neho 10 g cukru a zamiešame ho do krému. Podávame poliate citrónovým krémom a ozdobené ríbezľami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.