4 lipne
100 ml kyslej smotany
100 g šampiňónov
6 paradajok
2 cibule
šťava z 1 citróna
25 g tuku
mleté biele korenie
soľ.
Lipne vypitveme
umyjeme
osušíme a zvnútra i zvonku pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom ich prikryjeme čistou utierkou a necháme 2 až 3 hodiny odležať. Medzitým cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska
paradajky sparíme horúcou vodou
olúpeme
nakrájame na štvrťky a odstránime jadrá
šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu opražíme na tuku dozlata
pridáme paradajky a šampiňóny
osolíme
okoreníme mletým bielym korením a tymianom
panvicu prikryjeme a dusíme asi 10 minút. Na takto pripravenú zeleninovú zmes položíme trochu osolené lipne
prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Upečené ryby spolu so zeleninou uložíme na zohriatu misu a polejeme rozmiešanou kyslou smotanou. Podávame so zemiakovou kašou alebo s opečenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.