1000 g baranieho stehna s kosťou
50 g slaniny
30 g cibule
2 strúčiky cesnaku
10 g múky
50 g masti (masla)
soľ.
Dobre odležané baranie mäso umyjeme
zbavíme loja a blán
vykostíme a posolíme. Mäso prešpikujeme cesnakom a slaninou a obviažme špagátom
aby dostalo pekný tvar. Na pekáči v rozpálenej masti opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska a vložíme na ňu pripravené mäso. Zalejeme malým množstvom vývaru z kostí (kosti a blany dáme variť do studenej vody a vývar z nich použijeme na zaliatie mäsa) a dusíme v rúre prikryté. Potom ho odkryjeme a upečieme z oboch strán dočervena. Mäkké mäso nakrájame
zo šťavy zoberieme prebytočný tuk
šťavu poprášime múkou
podusíme
rozriedime vývarom a necháme povariť. Časť šťavy nalejeme na mäso
zvyšok podávame v omáčniku. Podávame so zemiakmi. Tip: Pri mäse z baraniny dbáme na to
aby sme ho podávali na stôl horúce. Pretož rýchlo chladne
musí byť aj misa
na ktorej mäso podávame
horúca. Aj taniere by mali byť zohriate. Baranie mäso môžme pripraviť i bez slaniny
cibule a múky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.