250 g bravčového mäsa
10 g sušených húb
400 g kyslej kapusty
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 zemiaky
majorán
1 bobkový list
100 g širokých rezancov
3 zrnká čierneho korenia
soľ.
Mäso uvaríme spolu s umytými a vopred namočenými hubami do polomäkka
vyberieme
nakrájame a vložíme späť. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu
očistenú cibuľu (vcelku)
očistené nakrájané zemiaky
bobkový list
korenie a všetko spolu varíme domäkka. Dochutíme rozotretým cesnakom
majoránom a soľou. Nakoniec do kapustnice zamiešame uvarené široké rezance. Podávame s čiernym alebo bielym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.