1000 g zemiakov
1 vajce
2 menšie cibule
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice hladkej a 2 lyžice hrubej múky
bravčové črevá
tuk na vyprážanie
1 lyžica strúhanky
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené zemiaky nastrúhame s očistenou cibuľou. Pridáme rozotretý cesnak
hladkú a hrubú múku
vajce
strúhanku a korenie. Ochutíme majoránom a podľa chuti osolíme. Všetko dobre premiešame
zmes natlačíme do dobre umytých čriev a uzavrieme drievkom. Popicháme ihlicou a upečieme vo väčšom množstve tuku vo vyhriatej rúre. Počas pečenia obraciame. Podávame horúce s horčicou a s chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.