Solenú mäsitú pečienku (karé) zbavíme všetkých kostí a mastného povrchu. Môžme to urobiť už pred solením
aby pečienka príliš nenasiakla nálevom. Opatrne odstránime všetky blany a oddeľujúce sa časti
takž zostane len chudé mäso
ktoré rozrezaním rozdelíme na 2 až 4 diely (podľa potreby) a zabalíme do tenkých plátkov zo solenej slaniny. Slaninu trochu preložíme cez seba a navlečieme do čreva. Takto upravené kusy husto a rovnomerne rolujeme tenším červeným alebo žltým špagátom. Zavesíme na palicu a 1 až 2 dni údime silnejším studeným ohňom dožlta.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.