600 g bravčového karé bez kostí
soľ
čierne korenie
grilovacie alebo chilli korenie
olej
4 čerstvé paradajky
čerstvá paprika ( červená kápia )
100g postrúhaného údeného eidamu
4 mrazené kukurice
50 g polohrubej múky
0.5 dl mlieka
1 vajce
Bravčové vykostené karé nakrájame na rezance
ochutíme soľou
čiernym korením
grilovacím korenín.
prípadne trochu chilli korenia
pokvapkáme olejom
pridáme kvapku worcestru a necháme minimálne 4 hodiny odstáť v miske. Takto napácované mäso restujeme na oleji a keď je hotové pridáme paradajky nakrájané na štvrťky a na kúsky nakrájanú kápiu. Na panvici chvíľu restujeme
nesmie z nich byť lečo
musia si zachovať svoju formu. Medzitým uvaríme klásky kukurice
potom ich nakrájame na pravidelné kolieska a dáme piecť do trúby. Z pripraveného cesta (múka
mlieko
vajce
soľ) urobíme klasické palacinky
nie sladké. Na väčšiu a hrubšiu upečenú palacinku dáme mäso s paradajkami a paprikou
posypeme syrom a preložíme. Tanier dookola obložíme kolieskami upečenej kukurice. Ideálny nápoj je čierne pivo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.