Ľubľanská polievka 800 g teľacieho mäsa
150 ml bieleho vína
50 ml oleja
50 g strúhanky
2 mrkvy
1 zeler
2 zelerové listy
1 bobkový list
1 lyžica múky
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 citrón
štipka majoránu
mleté čierne korenie
soľ.
Teľacie mäso nakrájame na kocky
koreňovú zeleninu na kolieska a zelerové listy nasekáme nadrobno. Všetko spolu dáme variť a keď voda začne vrieť
pridáme soľ
mleté čierne korenie a bobkový list. Keď je mäso mäkké
vložíme do polievky halušky a varíme ešte asi 10 minút. Múku
strúhanku
nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na oleji a pridáme do polievky. Nakoniec do nej vlejeme víno s citrónovou šťavou a ochutíme ju soľou a mletým čiernym korením. Opäť privedieme do varu
odložíme z ohňa a hneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.