Mäso a navlhčenú žemľu pomelieme
pridáme vajce a okoreníme podľa chuti. Navlhčenou rukou formujeme z masy guľky alebo pagáčiky s hrúbkou asi 1.5 cm. Obaľujeme v strúhanke alebo v trojobale ako rezne (múka
vajce
strúhanka). Vyprážame z oboch strán asi 5 až 6 minút. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovým pyré
so šalátmi alebo s akoukoľvek dusenou zeleninou. Labužníci si môžu dať na tanier nadrobno nakrájanú cibuľu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.