600 g teľacieho stehna (orech)
100 ml bieleho vína
1 mrkva
1 petržlen
pol zeleru
1 cibuľa
2 borievky
200 ml vody
200 ml octu
1 sardela
2 g kapár
20 g cibule
30 g oleja
zelená petržlenová vňať
5 zrniek čierneho a nového korenia
1 bobkový list
tymian
soľ.
Teľacie mäso zo stehna odblaníme a osolíme. Koreňovú zeleninu a cibuľu nakrájame na kolieska. Zrnká čierneho a nového korenia
borievok
bobkové listy a tymian rozdelíme na 2 časti. Jednu dáme na dno hrnca
na ňu dáme pripravené mäso a naň druhú časť zeleniny a korenín. Povrch prikryjeme doštičkou
zaťažíme a dáme do chladnej miestnosti na asi 4 dni odležať. Mäso každý deň obraciame. Na 5 deň dáme variť vodu
ocot a biele víno. Do vriacej zmesi mäso ponoríme a varíme asi 90 minút
aby zmäklo
potom ho necháme v tekutine do druhého dňa. Očistené sardely
zelenú petržlenovú vňať
kúsok cibule a kapary nakrájame najemno
pretrieme cez sito a zmesou potrieme mäso zo všetkých strán. Vložíme ho do čistého hrnca
zalejeme olejom
zaťažíme a znova dáme do studenej miestnosti odležať na 3 dni. Z takto pripraveného mäsa krájame podľa potreby. Ak ho pripravujeme v lete
musí byť na ľade. Podávame s majonézou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.