400 g hovädzej roštenky
3 cibule
40 g masti
mäsový vývar
20 g hladkej múky
mletá červená paprika
soľ.
Roštenku umyjeme
nakrájame na plátky a okraje narežme. Jemne naklepeme
prudko opražíme v rozpálenej masti z oboch strán
osolíme a odložíme do tepla. Na masti speníme na kolieska nakrájanú cibuľu
odstavíme a zaprášime mletou červenou paprikou. Podlejeme mäsovým vývarom a dáme naspäť na sporák. Pridáme roštenky a prikryté udusíme domäkka. Šťavu zaprášime múkou
povaríme 20 minút a precedíme (pretrieme) cez sito na roštenky. Časť opražnej cibule necháme na obložnie roštenky. Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.