400 g hovädzieho mäsa na guláš
60 g údenej slaniny
kúsok červenej zeleninovej papriky
2 lyžice paradajkového pretlaku (kečupu)
2 cibule
2 mladé cibuľky
1 lyžica masti
mäsový vývar
1 čajová lyžička sladkej mletej červenej papriky
štvrť čajovej lyžičky štipľavej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Slaninu nakrájame na malé kocky
opražíme na masti
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata. Mäso umyjeme
nakrájame na malé kúsky
primiešame k cibuli a za stáleho miešania opražíme. Osolíme
okoreníme a odstavíme. Pridáme sladkú a štipľavú papriku
podlejeme mäsovým vývarom (môžme aj vodou)
pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka. Počas dusenia podlievame. Hotové ozdobíme mladou cibuľkou nakrájanou na kolieska a červenou zeleninovou paprikou. Podávame s knedľou
s čiernym alebo opečeným toastovým chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.